2014. november 13., csütörtök

Almás sütemény

Szerintem ez a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb süteménye. Én most hetente készítem.



Hozzávalók: 2 nagy alma, 20 dkg barna cukor, 29 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, és 170 ml narancslé.

Máz: 10 dkg étcsokoládé, 120 ml habtejszín, 5 dkg barna cukor

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.Vékonyan kiolajozunk/vajazunk egy 20x30 cm-es tepsit. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, egy fakanál segítségével összekeverjük, majd belekeverjük a lisztet keverék és végül hozzákeverjük a narancslét. A masszát beleöntjük a tepsibe és kb. 25 perc alatt megsütjük. Még melegen a tepsiben felszeljük. Az étcsokoládét egy kis lábosba beletördeljük, hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt és annyi ideig melegítjük, míg a cukor elolvad és sima, egynemű masszát nem kapunk. Egy picit hagyjuk hűlni (tényleg csak egy picit), majd az egész masszát a tepsiben felszelt süteményre öntjük, eligazítjuk és egy villa segítéségével megmozgatjuk a kockákat, hogy a mázból mindenhova jusson. Aki bírja, várja meg míg kihűl, nálunk ez soha nem sikerül :) Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések: