Ezt a köretet nagyon szeretem készíteni, mert nincs vele sok gond, krumplipucolás, darabolás, fűszerezés, a többit pedig elvégzi a sütő, a család pedig imádja.
Körülbelül 1,5 kg burgonyához 1 dl száraz száraz fehérbor, fél dl víz, fél dl olaj, 2 teáskanál ételízesítő, oregano. (Az ételízesítő miatt nem kell sózni.)
A burgonyát megpucolom, felkockázom, ráöntöm a bort, a vizet és az olajat, megszórom ételízesítővel, majd az oregánóval, összeforgatom és lefedés nélkül mehet az előmelegített, 225 fokos sütőbe.
Sütési időt nem írok, mert ez függ a burgonya fajtájától.
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Hmm, még nem is hallottam boros burgonyáról, holnap ki is próbálom, köszi az ötletet! Nagyon guszta!
Mi imádjuk, majd számolj be róla, hogy ízlett!
Nagyon guszta!! Én már régóta így készítem a krumplit, nagyon szeretjük. Volt már hogy oregánó helyett, más fűszerrel ízesítettem.:)
Hogy ti milyen jó kajákat ismertek!
Próbáld ki, nem bánod meg!
Megjegyzés küldése