Ezt a nagyon finom, igazi békebeli sós kifli receptet @andre@ oldalán találtam.
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 2 kk. só, 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 1 dl étolaj, 3 dl tej vagy víz
A hozzávalókból egy aránylag kemény tésztát dagasztunk, majd 45 percig kelesztjük. Miután a tészta megkelt, 12 részre osztjuk, kifliket formálunk és újra 45 percig pihentetjük. Míg a tészta pihen, egy lábasban 4 liter vizet forralunk, majd miután a víz felforrt 1 kk cukrot teszünk bele. Ha letelt a háromnegyed óra, akkor az enyhén gyöngyöző vízben kb. 6 másodpercre beletesszük egyenként a kifliket, de igazából a lényeg, hogy a víz mindenhol érje a tésztát. A kifliket a vízből egy lapát segítségével sütőpapíros tepsire helyezzük. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Ugyanebből a tésztából és ugyanezzel az eljárással zsemléket is szoktam készíteni.:
Jó étvágyat!
Ugyanebből a tésztából és ugyanezzel az eljárással zsemléket is szoktam készíteni.: